Blixen Blazer

Blæsten gik frisk gennem Limfjordens vande. Hvilket ikke er det bedste valg for en fotosession, men det var sjovt 🙂

Hvis nogle skulle være i tvivl, så nyder jeg at blive udfordret, og det har jeg været her under testningen af Blixen Blazer. Christina Albeck fra Wardrobe by me har de sidste mange måneder hørt på flere af os testere om, hun ikke snart ville lave en blazer.

Blixen Blazer er designet til kvaliteter i stræk (fx punto/ponti de roma). Blixen er let taljeret med sidestýkker, skrå paspolerede lommer og krave med revers. De to-delte ærmer kan sys i enten fuld længde eller 3/4 længde. Jakken er foret og alle sømme er skjulte. Blixen kan sys op i to modeller enten i en klassisk blazer eller med peplum-skørt.

Womens jacket Blixen blazer PDF sewing patternBlazer jacket PDF sewing pattern for womenBlixen blazer jacket PDF sewing pattern for women

Jeg valgte at sy min model op med lange ærmer og peplum-skørt.

 

Blixen Blazeren kan indtil den 12. april 2017 købes for kr. 84,- (afhængig af dollar-kursen) og derefter for kr. 105,-

Bredkjaerpedersen.dk

Paspolerede lommer kræver rining, tålmodighed, nøjagtighed og strygning.

Gennem tiden har jeg syet et hav af blazere, jakker med revers etc. – Det var jo det helt store, mens jeg blev uddannet som håndarbejdslærer i 1990-1993. Så lige som i min vinterjakke, der var det som at vænne tilbage til rødderne. Det er så første gang, at jeg har syet en blazer op i en stræk/strikket kvalitet. Ny udfordring og helt klart spændende. Og inden jeg overhovedet var i gang hyperventilerede jeg over de paspolerede lommer.

En blazer er for mig en god grundsten i enhver kvindes garderobe. Den grundsten har så manglet i min egen garderobe de sidste mange år. Måske fordi jeg for en længere periode havde fået nok af at være klassisk på den lidt kedelige måde. Min røde blazer har været forbi mit job, og den skal nok få lov til at komme med en anden gang.

Et godt mønster kræver også et stykke stof af en god kvalitet. Derfor gik den vilde jagt på stof. På nettet. Aalborg har ikke lige frem det største mekka af stofbutikker. Vi har to forskellige detailbutikker med et rimeligt udvalg, og ja, jeg sparer portoen. Men det er lettere at handle på nettet lørdag aften i selskab med et godt glas rødvin i stedet for at lede efter p-pladser i Aalborg city eller køre ud til den anden ende af byen.

Så jeg surfede, og endte hos endnu en Kristina – Denne gang hos kröl design. Kristina har et fristende (alt for fristende) udvalg af uimodståelige lækre kvaliteter. Det blev også til lidt mere end bare stoffet til blazeren og nederdelen. Kvaliteten Punto i rød. Den kan så ikke længere findes, for jeg købte det sidste. 🙂 Til gengæld har hun indtil flere andre skønne farver. Kvaliteten er en utrolig lækker italiensk vinterjersey. Med 70 % viscose, 27 % polyester og 3 % lycra. Bredden på stoffet er 140 cm. Stoffet er nemt at arbejde med. Det ord, som faldt Kristina Løfquist og mig ind, da vi snakkede om stoffet, var formfast, falder smukt og lystrer. Hvilken forstås på den måden, at det er stof med stræk, men det er til at arbejde med.

Blixen Blazeren er med foer, og der valgte jeg foer med stræk – igen fra Krøldesign. Kristina har et fint udvalg af industri-foer. Foeret er 150 cm, og falder flot. Min valgte farve blev efter en snak frem og tilbage med min kloge kæreste Nude.

Til Blixen Blazeren skal bruges:

  • 1,8 – 2,0 m stræk stof (f.ex. ponti de roma)
  • 1,5 – 1,7 m foer med stræk
  • 1,6-1,7 m vlies med stræk (så det kan arbejde med stoffet og ikke imod det)
  • 1 knap 1,8-2,5 cm
  • Skulderpuder 1-1,2cm høje.
  • Godt printerpapir
  • Masser af tape
  • Og ikke mindst ud over symaskine et godt strygejern, for dette projekt kræver masser af strygning og damp for at gøre kanterne skarpe og pæne.

Selvom kattene oprindelige var meget interesseret i at hjælpe med at lægge mønsteret på stoffet, så vandt den lille sult hos husets tykkeste kat til sidst over hjælpsomheden. De to andre var med i hele klippeprocessen 🙂

Mit farvevalg RØD kan måske virke provokere, men jeg har altid elsket den farve. Helt tilbage fra da jeg var en lille pige. Farven er livgivende, den sprudler og den symboliserer kærlighed, lidenskab og sensualitet. Jeg bærer gerne farven i stedet for sort til fester og mere end en rød kjole.

Christinas mønstre er som altid nemme at gå til. Det kræver erfaring at sy en blazer, og det kan virke uoverskueligt med tre bunker af stof, foer og vlies. Men følger du sybeskrivelsen trin for trin, så kan det lade sig gøre. Der er omkring 15-20 timer arbejdstimer i Blixen Blazeren, det er hver eneste time værd. Lad stoffet hvile og blive koldt, når der strøget vlies på. Ind for kort tid vil Christina lave en sew along med blazeren, så kan arbejdsgangen følges trin for trin.

Jeg viser med tilladelse fra Christina dette billede fra sybeskrivelsen for at illustrere, at I ikke skal lade jer skræmme af det engelske sprog. De tekniske tegninger giver en fin forklaring. Der er også den mulighed at følge med ind på Wardrobe by me’s Facebook side For mig er de tekniske tegninger en luksus.

Haute skinny skirt Style variationsTil Blixen Blazeren har jeg et andet af Christinas mønstre, hendes nederdel: Haute Skinny Skirt. En meget velsiddende og elegant nederdel. Dette mønster skal sys op i stof med stræk. – Den følger kroppen smukt, og giver kvindelige former :).