Curvy Asta Dress

En kold februardag i Lundby Krat

Allerførst tak til min skønne modige mor. Hun er kommende guldbrud, og et sprudlende bekendtskab.  Derfor var jeg klar over, at hun ville takke ja, da jeg tilbød at sy en kjole til hende, fordi Christina Albeck kom med et testercall til Die Asta  i str. 44-54. Da jeg selv er en str. 42, så er jeg jo for “slank” 🙂 til at være, desuden er det sjovt ind i mellem at sy til andre end mig selv. Så opkald til min mor, hvis mål svarer til en str. 46.

Asta jersey dress style isslustration

Bådudskæring

Da jeg syede min egen Asta op, valgte jeg lange ærmer og turtleneck. Min mor valgte ærmer til albuen og bådudskæring. (Den model skal jeg også have syet til mig selv på et tidspunkt.) – Denne udskæring er klædelig til rigtig mange kropstyper og aldre. Min mor er betydeligt mere timeglasfigur end jeg.

Stofvalget blev fra Citystoffer i Aarhus. Det er første gang, at jeg har handlet med dem. Men bestemt ikke sidste. Min modige mor havde allerede valgt stoffet med påfugle. Tiden med kvinder i mørke farver, når de har krydset de 45, den er forbi, og ved I, hvad jeg elsker det. For et par måneder siden var der en diskussion i en gruppe på Facebook, som ofte viser kjoler i strækstof, om hvad kvinder over 70 kunne vælge. Jamen, kan det ikke være op til kvinden selv. Udtrykket at klæde sig efter sin alder er jo mange ting. For mig er det type og udstråling.

Lommer med piping

Under selve opsyningen lavede jeg en lille designændring af lommerne. I stedet for den påsatte lomme lavede jeg en skrålomme. Grunden til, at jeg valgte at lave skrålommer, det er det levende og farverige mønster. Det vil være synd (efter min mening) at sy påsatte lommer på. Det vil bryde mønstreret.

Nu er jeg en smule doven, så i stedet for at lave en DIY, så klik ind hos en tysk blogger påsat i Norge, som har lavet denne lomme. Marie-Fleurine er også tester hos Wardrobe by me. Hun er helt klart værd at følge. Og hvad angår lommen, så er der jo ingen grund til at opfinde den dybe tallerken mere end en gang 🙂

Som en ekstra detalje ved lommen, syede jeg grønt pipingbånd i. En effekt, som jeg bør bruge mere. Ikke at jeg vil til at plastre mine kommende kjoler til i pipingbånd, men som en lille detalje eller for at bryde et meget klassisk mønster, som i min egen Asta.

Alt i alt er jeg mere end tilfreds med kjolen, og det er den kommende guldbrud også. Der bliver lidt tilretninger på kjolen, min mor vil gerne have den lidt kortere, og så skal den hæves i taljen.

Nej, det er ikke den kjole, som hun skal bære til guldbrylluppet på lørdag. Det er en anden, som hun selv har syet. Min kreative arv er ikke langt væk. Så en stor tak min sprudlende, levende, modige og vidunderlige mor.