En af de gode oplevelser.

En gang i mellem opstår der et ønske om en lykkelig udgang for en af grenene i slægtstræet. Som forleden hvor jeg krydstjekkede en kvindelig slægtning. Hendes forældre døde begge, inden hun fyldte 3 år. Ifølge min første optegnelser, så var hun afgået ved døden inden 1881, men mit krydstjek viste, at hun befandt sig hos sin stedfar i sognet i 1890. – Så blev jeg nysgerrig. Slog op i kirkebogen 14 år efter hendes fødsel for at finde hendes konfirmation og vupti – der var hun stadigvæk hos hendes stedfar og hans nye familie.

Så tog jeg et wild shot – gik ind i sognets kirkebog ledte under vielser fra hendes 18. år – og en gang til succes!! – Der stod hun som 22 årig og blev gift om sommeren. 🙂 – Herligt. Næste skud: Gommen stod som gårdejer i et nyt sogn. De var forholdsvis unge – måske ville der komme børn hurtigt. En gang til gommens sogn, og der var kommet et stk. søn leveret juleaften 1901. – Nå, voksede træerne ind i himlen. Niks, men jeg fandt hele familien i folketællingerne fra 1906, og sønnens konfirmation i 1916. – Ikke flere børn i kirkebogen. Og jeg leder stadigvæk i folketællingerne efter den lille familie. Men fra at være endnu en lille pige, der døde alt for tidlig, så har hun nu fået en helt anden historie som mor og hustru.

Mit næste projekt med den kvinde må være at finde ud af, hvorfor jeg ikke kan finde familien i folketællingerne, når nu de var der til at starte med. – Måske jeg bare leder det forkerte sted….